Ny forstander ansat

Bestyrelsen bag Vester Thorup Højskole har ansat den 35-årige Anni Pedersen, der glæder sig til at realisere det store projekt med at starte en højskole i Vester Thorup.

Højskolen er godkendt

Kulturministeriet har godkendt Vester Thorup Højskole, og det betyder, at højskolen har kunnet ansætte den forstander, der skal stå i spidsen for skolen.

”Jeg er rigtigt glad for, at bestyrelsen har betroet mig med ansvaret for at lede højskolen. Bestyrelsen gør et kæmpe stykke arbejde, og de knokler løs for at komme i mål med det her projekt,” fortæller Anni Pedersen.

Selvom skolen nu er godkendt, så afhænger projektet stadig af at der kommer elever nok til det første lange kursus i august. Der skal være 35 elever på det lange kursus, og både bestyrelsen og Anni Pedersen tror på, at det kan lykkes. Skolen har flere gange afholdt korte kurser, hvor engagerede kursister fra hele landet, har været med.

Højskole for lokalområdet

”Højskolen er blevet til på baggrund af et stort stykke arbejde fra medlemmerne i bestyrelsen,” fortæller Anni Pedersen og fortsætter: ”Men at højskolen allerede er nået så langt, som den er nu, skyldes også en stor opbakning fra lokalområdet.”

Det er lokale borgere, der har kautioneret for højskolens bankgaranti og det er også lokale borgere, der stiller op og bruger deres fritid på at male og renovere skolen, når der bliver inviteret til arbejdsweekend.

”Vi kunne ikke gøre det her uden al den hjælp og opbakning, som vi oplever fra folk i området,” siger Anni Pedersen.

Derfor glæder hun sig også rigtigt meget til at kunne invitere lokalbefolkningen med indenfor til arrangementer og fællesspisning på højskolen.

”Højskolen tilhører hele området,” fastslår Anni Pedersen

Samarbejde med højskolen

Højskolen kommer til at udbyde to linjer, en kreativ linje med musik, billedkunst og litteratur samt en fiskerilinje, som højskolen udbyder i samarbejde med Thorupstrand Kystfiskerlaug og Han Herred Havbåde.

Den slags partnerskaber vil højskolen gerne have flere af. ”Jeg drikker meget gerne en kop kaffe med mulige samarbejdspartnere, der måske har en idé eller et forslag til et samarbejde,” siger Anni Pedersen, der mener, at højskolen har en forpligtelse til at engagere sig i det lokale liv i området.

Fakta: Anni Pedersen

• 35 år gammel
  • cand.mag (2011)
  • Selvstændig tekstforfatter

Anni Pedersen er født og opvokset mellem Brovst og Fjerritslev og har gået på Fjerritslev Gymnasium. Hun har de sidste 14 år boet i Aarhus, men nu glæder hun sig til at flytte hjem til sin hjemegn igen.