Drive-In Højskole: Sex og samliv – i dyrenes verden

Er du vores kommende højskoleelev eller vil du blot opleve højskolestemningen en enkelt aften? Så kom med til Drive-In Højskole: En lærerig og hjertevarm aften på Vester Thorup Højskole med fællessang, foredrag og fiskedeller – de lokale af slagsen, naturligvis!

Foredragene er fordelt på tre onsdage. Du kan deltage i lige netop dét, du synes lyder allermest spændende – eller simpelthen købe billet til hele molevitten.

Det foregår som et klassisk Drive-In koncept, og derudover holder vi fællesspisning efterfulgt af fællessang og et spændende foredrag med én af Vester Thorup Højskoles undervisere. Foredragene streames ligeledes på Facebook Live, så hele Danmark kan følge med og stille spørgsmål til slut.

Praktisk

1 billet koster 75 kr. og inkluderer det valgte foredrag, fællessang, mad og gratis parkering. For at købe billet ringer du til vores medskaberelev Sofie på 71 79 40 02. Derefter foregår betaling på mobilepay.

I betaler samlet for hver bil. Er der fx 2 personer i én bil, betaler I for 2 personer og tilmelder 1 bil. Der er plads til 25 biler i alt i skolegården, og det foregår efter først-til-mølle-konceptet. Vi opfordrer til, at I kun kommer sammen med folk, som I har kontakt med til hverdag.

I får udleveret mad ved ankomst, og menuen består af en fiskedellesandwich fra Thorupstrand Fiskehus. Fisken er lokalt og naturskånsomt fanget af ‘Gutterne på Kutterne’ – de lokale kystfiskere fra Thorupstrand. Drikkevarer medbringer du og dine passagerer selv.

Hvor og hvornår?

Onsdag den 10. juni kl. 17.30-20.00 i skolegården på Vester Thorup Højskole, Thorup Strandvej 14, 9690 Fjerritslev.

Sex og samliv – i dyrenes verden

Sofie Graarup Jensen er biolog og nørd – men hun hader meningsløs udenadslære og støvede bøger. Hun mener stålfast, at der altid kan findes en vinkel, hvorpå naturen kan formidles fascinerende til enhver.
Og hvad er mere almengyldigt interessant end sex?

Sofie vil tage dig igennem livets rejse hos en række fascinerende dyr. Helt fra start og i kronologisk rækkefølge: Når hannen møder hunnen og imponerer hende med dans og arkitektur (eller køber sig til et hurtigt knald i bytte for nogle småsten).

Under selve akten – all inclusive 30 minutter lange hunlige orgasmer (eller tvang, når hannen efter at have spist alle hendes unger parrer hende med sin penis besat med sylespidse pigge). Drægtigheden, hvor kærligheden fordobles hos dyr med to livmodere (eller hvor hannen er inde hos nabokonen efter et udenoms-skrald, mens mor kigger væk for at passe på sine æg). Forældreskabet, hvor kærlige mødre ofrer deres eget liv for at sikre de bedste forhold til deres afkom (eller spiser ungerne, når det viser sig, de måske alligevel var en dårlig investering).

Èn ting er sikkert: Et indblik i dyrenes kærlighedsliv er vildere, end du nogensinde kunne opdigte i din fantasi.

… Og de der små, hvide, kalk-agtige krebsdyrs-ting man kan finde på skibe og sten ved havet? De hedder ruer, og efter dette foredrag vil du aldrig kunne se på dem på samme måde igen.

Sofie har en kandidat i biologi, er guide i Aalborg zoo og mangeårig frivillig og naturformidler i Danmarks Naturfredningsforening.

Naturlige finurligheder (små historier, facebook): kortlink.dk/2636u
Jomfufødsler i dyreriget (P1 morgen – sidste 5 minutter): kortlink.dk/2636t
Hvorfor er biodiversitet vigtigt? (Interview med NOAH): https://klimastemmer.dk/biodiversitet/