Du skal overleve

Dato: Torsdag den 24. september 2020
Tid: Kl. 19.30
Pris: Gratis

Kom og hør den gribende fortælling ”Du skal overleve” af Aske Jonatan Kreilgaard tilsat musik af Benjamin Dunk, som allerede er blevet set af over 40.000 mennesker i Danmark.

Hvorfor ville den dengang 22-årige Aske Jonatan Kreilgaard forlade kæreste, job, uddannelse og give sine ejendele væk for at drage ud i verden?

Han var tom indeni, og rejser derfor til fods igennem Europa søgende efter noget, der kan skabe mening i hans tilværelse. Rejsen fører ham fra Danmark til Frankrig og flygtningelejren The Jungle. Her kommer han tæt ind på livet af familier, der har et andet, men dog nært forhold til begreberne håb og fortabelse. Askes rejse bliver dermed også en følelsesmæssig erkendelsesrejse ind i sjælen på disse menneskeskæbner, han møder.

Det bliver især børnene i flygtningelejren og de oplevelser, han deler med dem, der lærer ham hvad rigtig sorg og glæde betyder. Fyldt af indtryk starter han derfor organisationen R.Y.S, der tager sig af over 1000 uledsagede børn. Ved at hjælpe disse børn med at overleve livets hårde smerte, har Aske fundet hvad han rejste ud for at finde. Hans liv har fået et formål og en mening.

Fortællingen bringer tilhøreren tæt på problemerne i EU. Man kommer derind hvor det gør ondt og, hvor man finder ud af, hvad det vil sige at overleve, når alt er skåret fra. Vi møder kraften i næstekærlighed og håb, der kan få os igennem selv de værste ting i livet. Alt sammen noget der sætter vores eget liv i perspektiv.