Forstander

Anni Pedersen

35 år // cand.mag. i litteraturhistorie og retorik fra Aarhus Universitet

Anni Pedersen har de seneste tre år arbejdet som selvstændig tekstforfatter og kommunikationskonsulent. Før det har Anni blandt andet arbejdet med undervisning og forskningsformidling om læring og digitale medier.

Et bæredygtigt liv

Vi skal begynde at tænke anderledes og se på vores forbrug på en ny måde. Vi skal tage klimaproblemerne alvorligt – men vi skal også huske nysgerrigheden og kreativiteten. Vi skal se mod fremtiden med optimisme, og på Vester Thorup Højskole vil vi arbejde for at give håb, viden og handlekraft til næste generation.

Bæredygtighed handler ikke kun om CO2 og klimaforandringer, det handler også om at spørge: hænger vores forbrug, økonomi samt arbejds- og privatliv sammen? Væredygtighed kan man kalde det. Bæredygtighed og væredygtighed følges ad, og på Vester Thorup Højskole skal der være plads til at diskutere, hvordan vi tilrettelægger vores liv, så vi samtidig gør det bedste for os selv, for vores samfund og for vores fremtid. Helt konkret betyder det blandt andet, at man her på skolen lærer og ser de gode eksempler i praksis: At maden er lokal og bæredygtig. At skolens transportformer er bæredygtige. At man reparerer i stedet for at smide ud.

En højskole for lokalområdet

Vester Thorup Højskole er først og fremmest til for sine elever, men dernæst også for de ansatte og for lokalområdet. Det betyder, at lokalområdets borgere er velkomne på skolen – de bliver inviteret med indenfor. Vi holder fællesspisning, koncerter og foredrag, hvor lokalområdet er velkomne til at deltage.

Vester Thorup Højskole er en højskole, der gerne vil gøre en forskel for de mennesker, som højskolen er i berøring med.