Klimavenlig madlavning

I faget lærer du en række teknikker til at lave mad på en klimavenlig måde. Vi undersøger blandt andet hvordan man spiser sundt, grønt og varieret om vinteren, hvis man også skal spise lokalt og sæsonpræget?

Vi fylder forrådskammeret ved hjælp af forskellige metoder til konservering, hvor vi skal sylte, tørre, fermentere og henkoge. I køkkenet kigger vi også på gode tips og tricks til at lave mad med rester og det man har ved hånden, og vi taler om de klimabelastende ingredienser, der ofte gemmer sig i ingredienslisten på forarbejdede madvarer.

Klimavenlig madlavning handler blandt andet om at undgå madspild. Det er ikke kun et spørgsmål om at bruge sine madrester, men også om en mere aktivistisk tilgang til madspild. I valgfaget vil du komme med ud og skralde efter lukketid, og du vil lære både at vurdere og behandle kasserede madvarer med omtanke.

De råvarer vi ikke skralder, får vi fra vores lokale permahaveproducent, som også underviser i valgfaget Permakultur og selvforsyning.