Sådan klimasikrer du dit forbrug

Dato: 2. september 2020
Tid: Kl. 18.30 – dørene åbner kl. 18.
Pris: Foredraget er gratis. Det vil være muligt at købe drikkevarer.

Foredrag med Anna Fenger Schefte og Anders Nolting Magelund, forfatterne til “Klimaguiden – red verden lidt hver dag.

Kan man flyve til Thailand og stadigvæk være klimabevidst? Er brændeovn skidt for klimaet? Giver det mening i det store nationale klimaregnskab at sortere bioaffald? Skal man skifte til et klimavenligt pensionsselskab? Og hvad med oksekødet – er det virkelig så slemt, som mange siger?

Klimakrisen er på alles læber, og stadig flere danskere vil gerne klimasikre deres rutiner og forbrug. Men hvordan gør man det? Mange oplever stor forvirring omkring, hvad en klimavenlig hverdag og et klimavenligt forbrug egentligt er, fordi det fyger rundt med nye undersøgelser og klimaråd, der peger i mange retninger, og halve sandheder i debatten.

Med afsæt i bogen “Klimaguiden – red verden lidt hver dag” fortæller klimajournalister og forfattere Anna Fenger Schefte og Anders Nolting Magelund, hvordan man som forbruger kan klimasikre sit forbrug underbygget af de mest præcise tal og nyeste data.

Hvad kan vi selv gøre, og hvad har egentlig størst effekt. Forfatterne gennemgår alt, hvad der er relevant at vide inden for forskellige områder af vores forbrug, f.eks. hvad der er klimavenligt at spise, hvordan man kan klimasikre sin privatøkonomi, sine ferier og sit tøjforbrug, og hvordan man sikrer, at ens næste hobby er klimavenlig.