Strik med Lotte Kjær

KURSET ER AFLYST

18.- 19. april 2020

Én TEKNIK
flere INDFALDSVINKLER

Vi skal sammen forundres over hvor lidt der egentlig skal til for at ændre en strikketeknik.

Vi tager udgangspunkt i Lottes favoritteknikker, og så strikker vi dem på forskellige måder. Vi skal opdage, hvor enkelt det er at få et andet udseende, udtryk og kvalitet på en teknik ved bare at ændre en lille detalje.

Om underviseren

Lotte Kjær har udgivet fire strikkebøger: PROCES, PRODUKT, PERFORMANCE (2016), HOVEDTØJ – én for alle og alle for én (2013), STRIKVÆRK (2011) og SLIP MASKERNE LØS (2006).

Strik fra Lotte Kjær Design har et enkelt og tidsløst udtryk, men kan ofte anvendes på flere måder. Modellerne kan vendes op eller ned, ud eller ind, eller vikles rundt forskellige steder på kroppen – Lotte Kjær udfordrer de traditionelle anvendelsesmuligheder for beklædning og skaber designs, der er personlige og meget anvendelige.

Lotte medbringer det garn, hun designer sine modeller i – til afprøvning og salg. Garnet er hovedsageligt fra det japanske garnfirma Noro.

Medbring

Rundpinde og strømpepinde i forskellige tykkelser, kæmpe strikkesikkerhedsnål og garn til prøvestrikning.

Overnatning og forplejning

Kurset er med fuld forplejning alle dage. Overnattende kursister skal selv medbringe lagen, sengetøj, dyne og pude. Dyne, pude og sengetøj kan lejes for 100 kr. ekstra.

Program

Mulighed for ankomst og indkvartering fra fredag kl. 16. Der vil blive serveret en let anretning kl. 19.

Lørdag den 18. april

Kl. 9-10: Ankomst og indkvartering

Kl. 10: Velkomst. Herefter vil Lotte begynde kurset med en CatwalkTalk – en kombination af trunkshow og foredrag, en lille kickstart, hvor hun bruger sig selv som model og viser sine strikmodeller samtidig med at hun fortæller om sit strikkeliv. Modellerne er både unikaprodukter og håndstrikkede modeller. Efter CatwalkTalken går vi i gang med strikketøjet.

Kl. 12: Frokost

Kl. 13: Efter frokosten går vi i gang med at strikke igen, og i løbet af eftermiddagen skal vi også ud på en lille kort gåtur i den smukke natur, hvor vi samtidig strikker en lille prøve af et sjal med indbyggede frynser. Teknikken er kun retmasker og en udtagning, det magiske sker, når vi kommer hjem og løbemasker danner frynserne.

Kl. 18: Aftensmad

Kl. 19: Om aftenen skal vi være sociale med vores strikketøj – vi skal strikke og synge, og vi skal strikke, mens vi får læst en godnathistorie.

Søndag den 19. april

Kl. 8-9: Morgenmad

Kl. 9: Vi skal afprøve noget så grænseoverskridende som løbemasker. En løbemaske var engang en uacceptabelt fejl som krævede optrævling og strikning på ny. Men i Lottes univers, taber vi bare nogle flere masker, og så har vi designet et personligt stykke strik. Vi skal lære at stoppe en løbemaske, og vi skal bruge det som teknik, som formgivning og som kanter og frynser.

Kl. 12: Frokost

Kl. 13: Vi fortsætter med at strikke

Kl. 16: Afslutning og tak for denne gang

Tilmelding

Handelsbetingelser for korte kurser