Tid i naturen. Vandring, mindfulness og mad over bål

4. – 6. september 2020

Mange mennesker finder ro, glæde og inspiration ved at opholde sig i naturen, men får det ikke gjort, fordi hverdagen flyver afsted. På dette weekendkursus skaber vi rammerne for, at du kan tilbringe timevis i noget af Danmarks mest barske og storslåede natur. Temaet for weekendkurset er væren i naturen uden at skulle præstere eller lære noget bestemt.

På kurset bruger vi tre elementer til at skabe de bedste rammer omkring din tid i naturen:

1. Vandring
Du kommer til at opleve flowet ved bare at gå og gå. Over weekenden kommer du til at vandre i alt 20 kilometer gennem Han Herred ad afmærkede ruter. Ruten går langs kysten, rundt i skovene omkring Ellisbøl, over fuglefjeldet Bulbjerg med en ikonisk udsigt over Han Herred. Du bliver udstyret med kort og GPS, og du vælger selv om du vil vandre ifølge med andre eller alene i stilhed.

2. Mindfulness
Du bliver introduceret til mindfulness og får en palet af mindfulnessteknikker, som du kan bruge, når du vandrer. Vi kommer til at lave øvelser både på indendørs og i naturen. Fokus er afspænding, stilhed, dit åndedræt, sanserne, selvomsorg og væren uden at skulle præstere.

3. Mad over bål
Tre store måltider kommer til at foregå i naturen, hvor vi laver vegetarisk mad over bål. Vandreruten går forbi shelterpladser, hvor bålet er tændt på forhånd og gryderne allerede bobler, når vi ankommer. I fællesskab hjælpes vi med at lave maden færdig med de urter, vi har sanket undervejs, og derefter nyder vi udsigten, smagen, ilden og tiden omkring bålet.

Overnatning og forplejning

Kurset er med fuld forplejning alle dage, og vi overnatter på lejrskolen Bulbjerghus. Vi sover på sovesal (med god afstand og ikke alt for mange på værelserne), og du er også velkommen til selv at medbringe telt.

Uanset om du sover inde eller ude skal du selv medbringe lagen, sengetøj, dyne, pude og/eller sovepose.

Program

Fredag den 4. september 2020

Kl. 16-17: Ankomst til Bulbjerghus.
Kl. 17: Velkomst.
Kl. 18: Aftensmad.
Kl. 19.00-20.30: Introduktion til mindfulness + Liggende afspænding mindfulnessøvelser.
Kl. 21: Cafeen er åben med rødvin, kaffe/te og hyggesnak.

Lørdag den 5. september 2020

Kl. 7.30: ‘God Morgen Mindfulness’.
Kl. 8-9: Morgenmad.
Kl. 9.30-16: Vandring i området omkring Bulbjerg (læs mere om Bulbjerg) (cirka 15 km i kuperet terræn). Du får information om badesteder og urter, du kan sanke på turen. Undervejs er der pause ved en shelterplads, hvor vi laver mad over bål og laver en mindfulnessøvelse.
Kl 16 -18: Valgfri yoga eller afslapning på egen hånd.
Kl 18: Pizzaworkshop i udendørs pizzaovn.
Kl 20.30: Aftenforedrag ved forstander Anni Pedersen:
Natursyn og et moderne forhold til begrebet ‘naturligt’?
Kl. 21.30: Cafeen er åben.

Søndag den 6. september 2020

Kl. 7.30: ‘God Morgen Mindfulness’.
Kl. 8-9: Morgenmad.
Kl 9.30 – 12: Vandring langs havet (5 km. i sand) og frokost på stranden. Afslutningsvis vil der være mulighed for at kombinere en svømmetur i havet med en tur i vores svedhytte (hjemmelavet sauna) på stranden.
Kl. 13-14: Fælles afslutning.

Hvad er mindfulness?

Mindfulness går ud på at blive opmærksom på nuet og lære sig selv bedre at kende. Det gøres ved at observere, hvad der dukker op i dig fra øjeblik til øjeblik: fysiske fornemmelser i kroppen, tanker, følelser, lyde mm. Måske vil du opleve, at du ikke bryder dig om alt, hvad der dukker op i sindet, når du sidder med lukkede øjne og observerer det. Det er let at bebrejde sig selv for tanker, som man tænker igen og igen, eller følelser, man ikke ønsker at have.

Mindfulnesstræningen går ud på at møde alt – uanset hvad der dukker op – med accept, omsorg og venlighed. Mindfulness er dermed også en træning i at være mere kærlig og venlig overfor sig selv og andre mennesker. Mød op som du er – du skal intet kunne på forhånd. Undervisning er for alle. Også for dig, der aldrig har prøvet det før. Vores guidning gør det enkelt og ukompliceret at være med.

Tilmelding

Skriv her hvis du er vegetar, veganer, har allergier, sukkersuge eller andet, vi skal være opmærksomme på.

Handelsbetingelser for korte kurser